GRC Toolkit (ISMS)

Offerte aanvragen


GRC Toolkit (ISMS)

GRC staat voor Governance, Riskmanagement en Compliance. GRC software ondersteunt organisaties bij het vertalen van compliance eisen naar risico's en vervolgens risico's naar beleid en maatregelen. aangevuld met competenties, audits en evaluaties kan dit uitgebreid worden tot een volwaardig en gecertificeerd Managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS).

Wat is GRC toolkit?

GRC staat voor Governance, Riskmanagement en Compliance. GRC software ondersteunt organisaties bij het vertalen van compliance eisen naar risico's en vervolgens risico's naar beleid en maatregelen. In onze GRC toolkit bundelen wij de volgende onderdelen van het informatiebeveiligingsmanagement:

  • Governance: beleidscyclus en managementevaluaties
  • Risk: risicomanagement
  • Compliance: aansluiting bij normen en wetgeving
  • Documenten: documentmanagement voor procedures en instructies
  • Incidenten: melden en afhandelen van incidenten

Software 

Wij beschikken over kant-en-klare toolkits en sjablonen conform de meest voorkomende normen waarmee u op efficiënte wijze een certificering of assurance verklaring kunt verkrijgen. Onze toolkits zijn beschikbaar voor o.a. Microsoft SharePoint en Athlassian Conflucen. Deze toolkits voldoen ook aan de eisen van ISO 27001/ISO 27002 en NEN 7510.

Voor IT bedrijven adviseren wij de Confluence Toolkit in combinatie met Jira of het gebruik van Topdesk. Veel IT organisaties maken al gebruik van deze software en hoeven daarom geen extra implementatiekosten te maken. Een ander voordeel is dat beide systemen een ticketsysteem bevatten wat ook gebruikt kan worden voor incidentenregistratie.

Onze toolkit is ook beschikbaar in Microsoft Office 365 voor organisaties die met Teams en/of SharePoint werken. Een voordeel van deze oplossing is dat er Office 365 in combinatie met Microsoft Azure kant en klare beveiligingsopties heeft zoals Mobile Device Management, Multifactor Authenticatie, het Compliance Center en tal van andere tools. Indien gewenst kunnen wij deze tools in samenwerking met onze Microsoft Certified IT Partners ook implementeren.

Meer informatie?

Bel of mail ons en kom er in een persoonlijk gesprek snel achter welke keuze het beste bij u past. Telefonisch kunnen wij vaak al een indicatie geven van tijdsduur en kosten.