Awareness test

Offerte aanvragen


Awareness test

De belangrijkste factor in informatiebeveiliging is de mens. Meer dan 70% van de datalekken en incidenten worden veroorzaakt door menselijk handelen. Dagelijks klikken mensen op fishing mails of worden per ongeluk foutieve e-mailadressen gebruikt. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van hun eigen handelen, en de risico's die ze vaak ongemerkt nemen. 

Doel van de awareness test

Een awareness test heeft als doel om de zwakke plekken op het gebied van risicobewustzijn binnen een organisatie vast te stellen. Door eerst de zwakke plekken te bepalen kan een gericht en effectief awareness programma doorgevoerd.

Wat is een awareness test?

Een awareness test bestaat uit een set toetsen en proeven waarmee het bewustzijn van medewerkers wordt getest. de awareness test wordt op maat samengesteld voor de organisatie. Hierbij hanteren wij onder andere de volgende testen:

  • Security quiz: enquête vragen om de kennis over het bedrijfsbeleid en risico's te testen
  • Phising mail test: herkennen medewerkers phising mail?
  • Alert test: weten medewerkers wat ze moeten doen bij een phising mail of datalek?
  • Spoof test: is het mogelijk om spoof mails te versturen vanaf het eigen domein?
  • Ransomware test: herkent uw netwerk ransomware
  • Asset management test: is er verouderde of onbekende hardware in het netwerk
  • Weak password test: opsporen van zwakke wachtwoorden

Awareness test uitvoeren

Een awarenesstest moet regelmatig herhaald worden om verandering in het bewustzijn van medewerkers vast te kunnen stellen. Per keer kan de samenstelling van de test gewijzigd worden, maar de kern blijft bestaan om de resultaten te vergelijken. Het is ook mogelijk om onderdelen van de test gespreid over een langere periode uit te voeren.

Meer informatie over awareness tests?

Wilt u meer weten over het testen van bewustzijn in uw organisaties? Wij informeren u graag telefonisch of in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden.